Tjenare Tjenare! Här kommer ett tips ifrån mig till er! Mycket i livet handlar om planering och prioriteringar! För att få ordning på kosten och träningen så är det viktigt med bra rutiner och planering! Skriv in när du ska träna i kalendern! Planera dina matinköp och gör upp veckans matmeny! Tid är det vi har minst av, men planerar du din dag och vecka noggrant så kommer det att fungera! Den bästa träningen är den som blir gjord! Så är det verkligen också! Du behöver inte gå till gymmet och vara där i 2 timmar. Det viktigaste är att du gör någonting för din kropp! Försök att få med styrka,rörlighet,kondition,balans och power i samma träningspass på ett säkert och kontrollerat sätt med övningar som passar dig! Här kommer mina 5 tips för att få ihop vardagen så du hinner med träning,vila och en välbalanserad kost!

•  Avsätt tid för planering, tex har du tid på söndagen så sätt dig ner och planera vad du ska äta i veckan, Passa på att handla, gör matlådor för några dagar. Planera när du ska träna osv. Där kan du spara tid och energi och undviker stress som påverkar kroppen negativt!

 

 

 

 

 

 

• Prioritera din hälsa och sluta hitta på ursäkter! Anlita en personlig tränare som kan hjälpa dig med planering och motivationen! Det är väl investerade pengar!

Gör träningen hemma eller utomhus! Det kan ganska långt tid att åka till gymmet,byta om, du stöter på en bekant och ni pratar i 20 minuter, du ska vänta på att redskapen ska bli lediga osv. Sånt tar tid! Då är det perfekt att ha ett eget hemmagym med enkla redskap som medicinboll,hantlar och viktskivor. Du sparar tid och kan få ihop ett lika bra träningspass!

• Tänk efter hur vill du må? Vill du ha energi? Vara stark vad nu det är? Eller minska risken för sjukdom eller skador? Ta dig då tid för rörelse för annars kommer du få ta dig tid för sjukdom och rehabilitering. Ska också påpeka att man kan bli skadad av för mycket träning!

• Utför den träning/rörelse som du tycker är roligt! Du ska längta till att gå och träna det är målet! Då har du hittat rätt! Det finns alltid någonting som just ”du” tycker är roligt!

Avslutningsvis så måste ni kolla på den här videon som Andreas Öhgren gav tips om! Rörelse är ganska viktigt?

https://www.youtube.com/watch?v=BdRqLrCF_Ys

Scroll Up