Hallå där.. Hoppas ni har en trevlig onsdagskväll. Jag har funderat över en längre tid om frågan kring föräldrar och tränares påverkan på idrottande barn. Vilken roll de spelar för at få våra kids att bli bra medmänniskor och hålla sig skadefria/ må bra i kroppen. Har ni hört uttrycket barn gör inte som du säger, barn gör som du gör. Det stämmer ganska bra. Hur ska våra barn sköta kost, sömn, stress och träning om ni som vuxna inte föregår med gott exempel. Det är dubbelmoral och tjata på sina barn att röra på sig när ni själva inte tar hand hand om hälsan. Jag skriver inte detta i kritik, jag vill att ni får er en tankeställare och vill ha en förändring för allas bästa. Vi kan inte bara prioritera våra barn. Eran hälsa kommer först. Mår du själv inte bra hur ska du då få andra att må bra? Att skylla på att du inte har tid eller att det är försent, det köper jag inte. Om du istället tar hand om din kropp, ger den rätt näring, sköter sömnen, har rätt mindset och visar väg med motion och träning så blir du en förebild för barnen och de fattar att man måste ta hand om sig själv för att må bra. Så problemet startar hos oss vuxna. Nästan hälften av oss vuxna har för dålig kondition. No shit sherlock…  Det bästa är att det inte krävs en jätte stor förändring för att du ska bli den hälsosamma människan och förebilden för våra barn.  Jag kan hjälpa dig. Även om jag bara är 25 år så har jag mycket kunskap och självinsikt. Jag vet vad jag pratar om. Så vänta inte, bestäm dig och kör. Jag har haft några tränare som verkligen har tagit hand om kropp och knopp. Jag tänker då på min gamla fystränare Johan Carlsson och huvudtränare Johan Pennerborn samt Fredrik ”feffe” Jonsson. Tack för att ni visade vägen.

Find the solution and do something about it.

You are what you think