Kopierat ifrån en klubbs hemsida i hockeysverige 

Måndags drog försäsongen igång för våra juniorer och idag genomfördes tester såsom brutalbänk, beeptest, knäböj, frivändning och chins. 

– Det är viktigt att se vilken nivå killarna ligger på så vi kan träna på rätt saker och vara så starka som möjligt när säsongen drar igång,

– Juniorer och A-lagspelare tränar ihop under försäsongen, och fokus ligger på styrka och kondition.

Mina tankar ifrån texten är..

Ja dessa tester är inga nya tester. Utan de finns som utvalda tester ifrån Svenska Ishockeyförbundet. Men då jag läser denna text så låter det precis som om en spelare får ett dåligt resultat på chins så anses den spelaren ha en dålig överkroppsstyrka och måste bli bättre på chins för att uppfylla de kriterierna som bestämts av svenska ishockeyförbundet. De ska alltså lägga ner tid och energi för att bli bättre på chins.. Förstår ni hur dumt det låter? Kommer du någonsin göra en chins under match eller träning? Kan ett chins test avgöra om du är en duktig ishockeyspelare eller inte? Ska du prioritera att bli bättre på chins när du behöver träna på så många egenskaper för att bli en bättre ishockeyspelare? Chins är en jätte bra övning om du vill bli bra på just den övningen. Annars finns det inte så mycket nytta med att göra den förutom det jag skrev och för att det är en rolig övning och den används flitigt för att bygga muskler. Ishockey handlar egentligen om allt annat än att lyfta tunga vikter! Provs på ett funktionellt biomekanikspass så kallat 3D-träning så kan jag träna dig en timme utan vikter och jag lovar att du knappt tar dig ur sängen dagen efter! Men det handlar inte om att bli trött det handlar om att träna rätt och smart samt hålla sig skadefri! Prioritera mer på att bli en bra ishockeyspelare än att bli bra på vissa skillsövningar som chins,dips,bänkpress och knäböj. Tester är bra men inte på bekostnad av att man skadar sig eller tränar på fel saker.