Hej. Vi närmar oss juletider med raketfart. Stressad? varför då? vad är det att vara stressad för? julen blir inte perfekt och det finns inget som är perfekt. Mitt tips åk iväg på en weekend över jul, skippa all skitmat, alla julklappar och allt julpynt om du inte kan hantera stressen och mår dåligt över det. För julen ska vara en glädjefylld tid med vänner, familj och släkt. Inte en tid där du nästan ramlar in i väggen och blir sjukskriven ett år framöver pågrund av förväntningar, skitmat och stress.

Många känner ångest över jul med alla tillställningar kring jul där maten är inblandat både på jobbet och privat. Mina tips till er är följande.

  1. Gör en plan, hur ska du lyckas att inte gå upp 8 kg under denna tid? Du behöver en plan innan, hur många julbord ska du gå på? hur många dagar ska ni fira med släkten? hur ska du göra för att inte hamna i fällorna ska du börja med pepparkakor i början av oktober bara för att de finns tillgängliga? Gör en plan och håll dig till den.
  2. Se lösningar inte problem. Sluta skyll ifrån dig och kom med ursäkter. Du har alltid ett val.
  3. Fokus på ditt mål. Om du målar upp din målbild i huvudet varje dag så kommer det få dig mer motiverad och stark till att motstå frestelsen.
  4. Vill du starta om ifrån 0 i januari? Är det värt det?
  5. För tusan, sluta inte röra på dig under jultiden? Allt blir så mycket jobbigare i omstarten och du får i dig en herrans massa kalorier bieffekten blir att du går upp i vikt och tappar dina fysiska förmågor. Det går snabbt.
  6. Omge dig av människor som lyfter dig. Som bryr sig om sin hälsa och som vill lyckas.
  7. Bryt mönstret, Bjud släkten på Smoothie och raw chokladbollar. Gör du samma sak som du alltid gjort så får du samma resultat som du alltid fått och då är du en idiot/Einstein

Tack för mig. Må julen 2019 bli den bästa julen utan skitmat som skapar sjukdomar och hälsoproblem världen över..