Om mig

Om Robin

Jag heter Robin är 25 år gammal. Jag föddes 1993 i Valdemarsvik. Jag växte upp med två bröder och mina föräldrar. Jag har länge brunnit för ishockey och sporten har fört mig till orter som Norrköping,Grums,Köping och Huddinge. Nu bor jag i Karlstad och har tvingats lägga skridskorna på hyllan efter många skador.

Jag har alltid varit intresserad av fysträningen och tränat hårt för det var mottot och det jag fick höra ”Tränar du mest blir du bäst” riktigt så enkelt var det inte.

Mängdträningen, dålig återhämtning och för många monotona rörelser har istället gjort att jag mest varit skadad med totalt 4 höftoperationer varav en jättecells tumör på höftleden som tur var godartad, jag blev sjukskriven i 10 månader och satt rullstol i 2 månader och har haft en lång och tuff period med rehabilitering. Smärtan finns där varje dag men med rätt rörelse och där jag gör övningar som stimulerar istället för att göra ont så fungerar min vardag helt okej. Jag hade önskat att det fanns någon vid min sida som kunde berättat hur fel jag egentligen tränade men det var så alla ishockeyspelare skulle träna. Vissa har klarat sig ifrån skador och vissa strök med. Jag fokuserade för lite på hälsosamma rörelser som min kropp behövde. Det blev mest vertikala belastningar som tryckte ihop kroppen och för lite övningar som skapade hälsosamma rörelser. Enbart rörelser som var upp och ner. När jag nu tänker hur vardagen och hur ishockey ser ut så ser jag mängder med förflyttningar horisontellt ibland tillsammans med vertikala belastningar. Men sammanfattningsvis så tränade jag för lite hälsosamma rörelser och för mycket hård träning upp och ner med fokus på vikter. Men jag har lärt mig av mina misstag och vill nu hjälpa andra att inte gå samma öde tillmötes som mig.

När jag utbildade mig till personlig tränare så hittade jag en grenspecifik utbildning mot hockeyfys. Utbildningen består en mängd olika moduler där varje modul har sitt eget syfte. Utbildningen heter 3D-funktion och leds av två otroligt kunniga och ödmjuka personer som heter Seth Roland och Andreas Öhgren. Den handlar om hur vi kan träna för att undvika skador och samtidigt ha en kropp som kan göra precis vad den nu vill göra oavsett om du vill spela tennis, kunna leka med dina barn eller att orka med vardagen. Det är ett helt nytt perspektiv att se kroppen som en enhet som den den faktiskt är. Jag är helt övertygad att 3D-träningen är framtiden. Våra kroppar är gjorda för träning i våra tre rörelseplan som är framåt-bakåt-sidled och rotationer. Det ihop med en balanserad kost och en aktiv vardag kommer ge dig otroligt bra resultat på sikt. Kom ihåg att du ska bo länge i ditt hus därför gäller det att ta hand om ditt hem jämt för att det inte ska rasa ihop.

Behöver ni min hjälp?

På Tingvalla Naprapatklinik på Drottninggatan 19 här i Karlstad hittar ni mig om ni är i behov av en massagebehandling. På Stapelgatan 2 hittar ni mig för träning ifrån och med hösten 2018!

070-5129526

robin@naprapatklinik.se