Om mig

Om Robin

Robin är en träningsglad 26-årig personlig tränare som tidigare har spelat ishockey och fotboll på hög nivå. På grund av en tumör, som han fick vid 20 års ålder, har han opererat sin höft sex gånger och han har därför ägnat
mycket av sin tid åt rehabilitering efter det. Efter denna utmanade tid har Robin lärt sig att se positivt på livet och att uppskatta tillvarons alla ljusa punkter.

Tack vare sin egen erfarenhet har Robin en bra förståelse för rehabiliteringsträning eftersom han ser träning på ett funktionellt sätt som innefattar kroppen som en helhet och ett redskap som alltid kan avanceras och utvecklas. Han har också utbildat sig till 3-D tränare vilket handlar om hur man kan träna för att undvika skador och samtidigt ha en kropp som kan göra precis vad man vill att den ska göra oavsett om du vill spela tennis, kunna leka med dina barn eller att bara orka med vardagen. Våra kroppar är gjorda för träning i tre rörelseplan som är framåt-bakåt-sidledsrotationer. 

Robin anser att träning ska vara roligt, smärtfritt, varierande och betydelsefullt. Att kroppen är en enhet där många komponenter ska fungera för att vi ska må bra. Och Robin vet hur man skall koordinera dessa komponenter för att lyckas. På senare dagar har Robin funnit en ny idrott OCR (hinderbana) Där han lyckades kvala in till EM och VM. Tyvärr upptäcktes en tumör innan som akut behövdes ta bort. 

Specialistområden 
Viktnedgång, 3D-träning, Vikingträning, OCR (hinderbana) och Calisthenics. 

Robins motto är:

Ge aldrig upp! Med rätt attityd kan du lyckas med allt i livet.

.

När jag utbildade mig till personlig tränare så hittade jag en grenspecifik utbildning mot hockeyfys. Utbildningen består en mängd olika moduler där varje modul har sitt eget syfte. Utbildningen heter 3D-funktion och leds av två otroligt kunniga och ödmjuka personer som heter Seth Roland och Andreas Öhgren. Den handlar om hur vi kan träna för att undvika skador och samtidigt ha en kropp som kan göra precis vad den nu vill göra oavsett om du vill spela tennis, kunna leka med dina barn eller att orka med vardagen. Det är ett helt nytt perspektiv att se kroppen som en enhet som den den faktiskt är. Jag är helt övertygad att 3D-träningen är framtiden. Våra kroppar är gjorda för träning i våra tre rörelseplan som är framåt-bakåt-sidled och rotationer. Det ihop med en balanserad kost och en aktiv vardag kommer ge dig otroligt bra resultat på sikt. Kom ihåg att du ska bo länge i ditt hus därför gäller det att ta hand om ditt hem jämt för att det inte ska rasa ihop.

Behöver ni min hjälp?

På Tingvalla Naprapatklinik på Drottninggatan 19 här i Karlstad hittar ni mig om ni är i behov av en massagebehandling. På Stapelgatan 2 i Inre hamn hittar ni mig för träning ifrån och med hösten 2018!

 

070-5129526

robinaberg.pt@gmail.com