Hej på er! Idag tänkte jag skriva om tips och råd hur ni undviker höstdepressionen och sjukdomar som infaller nu när mörkret är här. Den så kallade höstdepressionen kan visa sig på flera olika sätt. Det kan vara att man känner sig nedstämd och tycker allt är jobbigt och tråkigt. Sömnbehovet ökar, det är småsegt att gå upp på morgonen. Du blir mer sugen på att trycka i dig godsaker och onyttigheter. Du kan få magont eller ledvärk. Eller känner mest att du vill vara inne själv istället för att umgås med vänner och familj. Många personer som drabbas av höstdepression verkar också få ett nedsatt immunförsvar. Som följd har de lättare att bli sjuka och drabbas av infektioner. Det är mycket förkylningar och infektioner under hösten och absolut kan höstdepressionen bidra till att fler blir sjuka. Känner du denna känsla vid samma tidpunkt under varje höst så är det nog höstdepressionen som fallit in. Hur kan du minska risken av att drabbas eller till och med undvika den här depressionen? Mina 3 viktigaste punkter som kan hjälpa dig:

  1. Sluta inte träna och vardagsmotionera. Träningen ger dig glädje och energi. Du ångrar aldrig ett träningspass. Du vet att din kropp älskar att röra på sig. Träna helst ute så mycket som möjligt. Ta en promenad, njut av alla färger som finns ute i naturen och den friska luften. Oavsett om det är soligt eller mulet så kommer din kropp att tacka dig för tiden ute. ”Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder”. 
  2. Kostens betydelse. Jag tror att en bra kosthållning under denna svåra period är väldigt viktigt . Ät mycket grönsaker och bär med många färgglada färger som får dig att tänka på sommaren och som innehåller livsnödvändiga mineraler,vitaminer med antioxidantisk effekt. Behåll dina rutiner och tider för när du ska äta. Det är egentligen inga konstigheter. Du bör äta likadant på hösten som du gör resten av året.
  3. Se framåt, Tänk positiva tankar i alla situationer.  Den mentala inställningen är viktig och att umgås med familj och vänner. Gör aktiviteter som får dig på bra humör och som ger dig energi.

 

”Bli aldrig sjuk så behöver du aldrig bli frisk”foodddd images images