Project bli grym på armhävningar

Har du tränat armhävningar i flera år utan utveckling?

Detta är kursen för dig som vill klara 1-20 armhävningar på tå och få en riktigt stark atletisk kropp!

Har du alltid velat kunna göra armhävningar men du vet inte vart du ska börja eller vilken plan du ska följa? Eller har du försökt bli bättre i flera år men det känns som du är kvar på ruta 1 fortfarande? Får du ont i handleder och axlar när du kör dina armhävningar? Du kan inte låta något av detta stoppa dig! Min kurs kommer hjälpa dig med de hinder du har. Många tror, speciellt kvinnor.. Att armhävningar på tårna skulle vara ett orealistiskt mål, många tror att de aldrig kommer att klara det.. Det är helt FEL 

Det handlar inte om att du inte är fysiskt kapabel till att klara det.. Det handlar om att du inte tränat på det tillräckligt mycket för att du ska bli bra på det. Du kanske har gjort fel övningar som inte varit effektiva eller tillräcklig specifika för att du ska bli bättre, du kanske har gjort rätt övningar men inte varit medveten om din teknik och att du genomfört dem inkorrekt. Du kommer få lära dig i kursen hur viktig tekniken är, den kommer antingen hjälpa dig eller stjälpa dig. Vanligt är också att du inte har en plan eller att du inte utför din plan tillräckligt konsekvent för att du ska kunna få någon utveckling. 

Så om du vill få en snabb och effektiv utveckling för att klara 1-20 armhävningar och för att få en bra grund att stå på. För att lära dig andra övningar och bli starkare så krävs det först och främst att du behärskar grundövningen armhävningar på tå. Du kanske tänker äsch det är ju bara att göra en armhävning.. Nej där har du fel. Det finns mycket att tänka på och lära sig. Det kommer du bli påmind om under kursen. Jag ser på gymmen idag alla möjliga människor som utför armhävningar FEL. Oavsett kön,fitnessnivå och ålder..

Med min kurs så kommer du få verktygen som gör att du får utveckling! 

Jag har skapat denna kurs där jag tar dig igenom steg för steg systematiskt och pedagogiskt hur du ska kunna utvecklas och bli starkare för att bli bättre på armhävningar. Jag kommer berätta exakt vilka misstag som håller dig tillbaka från att utvecklas i dina armhävningar. 

Jag ger dig min kunskap,passion för övningen armhävningar och erfarenheten som jag samlat på mig från att hjälpa andra under 5 års tid.

Det kommer kännas som nästintill personlig träning när du går min kurs. Det är det som gör kursen unik och du kommer att bli inbjuden till en whatsapp grupp med andra likasinnade för jag vet vilken skillnad det gör med att vara med i ett community. 

Träna hemma eller på gymmet, bli atletisk och stark!

Armhävningar är en av mina favoritövningar, jag har gjort dem regelbundet vecka ut och vecka in sen jag var en liten pojk. Tillsammans med att stå på händerna och göra pull-ups så hör armhävningar till mina favoriter. Det bästa är att du kan göra alla övningar med egen kroppsvikt. Armhävningar har hjälpt mig bli stark, atletisk och muskulös. Idag gör jag armhävningar på en avancerad nivå, men jag går alltid tillbaka till grunden och gör standard armhävningar. Jag har fått en core som är superstark delvis med hjälp av armhävningar, det är en övning som finns med i mina träningspass! Det är en underbar känsla att känna sig stark, utvecklas och ha roligt på sina träningspass! Jag vill att du ska känna samma känsla! Det förtjänar du! 

Armhävningar är en never ending story! Det är så roligt att kunna utvecklas och bli bättre. Du kommer känna detsamma när du sätter igång resan mot ditt starkaste jag! 

I kursen så kommer du utmanas, varje övning kommer ha ett syfte och vi kommer inte hålla på med ineffektiva övningar som inte tar oss dit vi vill. Kursen kräver några få redskap som du kan ha med dig i resväskan så du kan köra träningen där det passar dig. Armhävningskursen är gjord för dig som vill ha frihet och resultat. 

Hemmaträning slog igenom nu när vi hade corona, många ville ha en plan att följa som leder dem till deras mål även när de tränade hemma! Kursen går som sagt att göra hemma, på gymmet, i sommarstugan, utomlands eller vart du nu önskar träna. Armhävningskursen för dig som vill ha frihet och resultat! 

Armhävningar tillskillnad från många andra övningar tränar många muskelgrupper. Bröst, armar, axlar, skulderbladen, serratus anterior, core och till viss del rumpan! Det är en superövning och du får mycket tillbaka genom en liten insats av dig! Många har mål med sitt utseende, men vill inte bli stora som bodybuilders och stela som kylskåp.. Med detta program så kommer du träna på styrka och rörligheten. På köpet får du en fit, vältränad och atletisk kropp! 

Många tror att armhävningar är en lätt övning. Jag kan säga dig att armhävningar är inte en lätt övning.. Många vältränade människor har problem med dem. Tror du mig inte? Kolla runt på gymmet eller på instagram så kommer du förstå varför jag skriver det jag skriver. 

3 tänkbara anledningar till varför du inte har nått dina armhävningsmål? ​

Om du vill lära dig armhävningar så måste du träna specifika övningar som faktiskt förbättrar dina armhävningar och du behöver utföra dem korrekt också. Både att träna specifikt och att utföra dem korrekt är grunden till att du ska bli bra på armhävningar. 

Här kommer 3 anledningar som kanske är anledningen till att du inte fått den utveckling som du förtjänar.. Oavsett vilket kön du har, vilken ålder, bakgrund eller nivå du är på. Det är inte bara nybörjare som gör dessa misstag. Jag ser även att coacher missar detta både med sin egna träning och när de coachar sina klienter. Lås oss gå igenom anledningarna så vi kan rätta till dem! 

1.Svag corestyrka och brist på ländryggsstabilitet

Har du tänkt på att armhävningar är en dynamisk planka. För att kunna utföra övningen korrekt så behöver du hålla denna plankposition under hela utförandet. Detta är lättare sagt än gjort. 

 

När många gör armhävningar så tappar de i ländryggen, det blir en hängbro, det ser inget bra ut och det blir en hög belastning på ländryggen.. Det finns många andra scenarion där vi kompenserar för vår saknade core styrka. Tex att vi har rumpan högt upp för att vi inte har styrkan att hålla den rak med resten av kroppen. Vi kan jämföra det med en välstekt och fin pannkaka i jämförelse med en pannkakssmet. 

 

Så för att genomföra en pushups så behöver du en stark core och du behöver också aktivera sätet! 

 

I en pushup så vill du hålla din core i en stabil/statisk position. Jag använder ordet ländryggstabilitet. Du behöver hålla din bröstkorg, ländrygg och höft i en statisk position. 

 

I armhävningskursen så har jag inkluderat många olika grundläggande och även innovativa övningar som kommer att förbättra din corestyrka. Din push-up prestation kommer att skjuta i höjden och du kommer att stärka din “core” och rumpstyrka. Jag slår vad om att många av dessa övningar är sådana du inte har sett förut 😉

 

 

Här arbetar du med magmuskulaturen när du ska hålla emot i den nedåtgående fasen. Magen jobbar för att bromsa/hålla emot så inte benen faller i marken. På liknande sätt så håller du emot i en armhävning. Du strävar efter att ha ryggen rak i hela utförandet. En bra övning som går att anpassas till din nivå och styrka. 

Denna övning är bra för att du ska lära dig att hålla ryggen rak i utförandet. Bandet hjälper dig att hålla stabiliteten. Här anpassar du bara till din styrka. Banden har olika motstånd och det säger sig självt, desto tjockare band desto mer hjälp får du. Så du får testa dig fram vilket band som passar dig. Här kommer en länk till gymgrossisten där jag har köpt mina band. Ett bra erbjudande med tre band med olika motstånd i paketet. Köp här

2.Du gör bara armhävningar på knä

Har du gjort armhävningar på knä så länge du kan minnas? Sen så försöker du göra vanliga armhävningar och det går åt pipsvängen? Jag vet att många kan relatera till det.. Det finns en anledning till att du inte kan gå från armhävningar på knä till vanliga armhävningar..Det är två olika övningar och armhävningar på knä är inte tillräckligt specifikt.. 

Vi pratade tidigare om corestyrka och ländryggs stabilitet. När du står i knäposition så är inte din kropp i det förlängda läget som du är i när du kör en armhävning. Vi kan jämföra det med en planka på knäna och en vanlig planka. Detta gör att du inte tränar din core när du kör knä-armhävningar. Din ländrygg tvingas inte hållas stabil som i en vanlig armhävning. 

Av alla klienter jag hjälpt så ser jag att det finns en övning som är 100% bättre än armhävningar på knä och det är upphöjda armhävningar som är en toppen övning som vi kan reglera och göra lättare eller tyngre genom att ändra vår position vart vi har våra händer. Om vi håller våra händer på ett högt bord så gör vi det lättare för oss själva än om vi har händerna på en låg pall. På så sätt så kan vi se att vi blir starkare och utvecklas ju längre och längre ner vi kommer i vår position. 

I kursen så kommer du både köra armhävningar på knä och upphöjda armhävningar tillsammans med många andra roliga och utmanande övningar för din core och överkroppsstyrka… 

Du kan inte gå från armhävningar på knä till standard armhävningar. Gapet mellan de två olika övningarna är för stort. 

Upphöjda armhävningar är en grym övning för att ta dina armhävningar till nästa nivå! 

3.Bristande skulderbladskontroll/styrka

När du  kikar runt på gymmen eller på instagram så kommer du se många som gör sina armhävningar med armbågarna utåt, axlarna och skulderbladen är uppe i öronen. Det ser inte bra ut.. Du ser också andra som inte går hela vägen ner eller upp.. Upplever du eller har du upplevt dessa problem?

Det finns några anledningar till att det blir såhär. Det kan bero på bristande muskelstyrka och att du har en bristande medvetenhet/kunskap hur du ska kontrollera dina skulderblad och axlar i övningen. Detta är något vi måste se över hur din rörlighet och styrka är runt skulderblad och axlarna. Detta för att förbättra dina armhävningar och också för att skydda dina axlar så de inte blir skadade. I armhävningskursen så kommer vi jobba mycket med skulderblads rörligheten och styrkan för vi vet med vår erfarenhet hur viktigt det är.

Om vi återgår till dig som inte utför armhävningar med fullt rörelseomfång så kan det bero på att du inte kan gå hela vägen ner och hela vägen upp, styrkan finns inte där, Då gäller det att gå tillbaka och göra rätt övningar så att du slutligen kan göra fullt rörelseomfång för att du har blivit starkare, men det kan också bero på att du inte är medveten om det och det kan också bero på att det är ett tekniskt fel, en del behöver arbeta med sin skulderblads kontroll. I en armhävning så ska skulderbladen gå ihop på vägen ner och isär på vägen upp. Rörelserna kallas för retraction och protraction. Det är ganska vanligt att en del kör sina armhävningar med skulderbladen pressade mot ryggraden, de är statiskt i det läget och ingen rörelse sker. Detta kommer göra att du får svårt att köra övningen med fullt rörelseomfång och det påverkar din möjlighet till att bli starkare, bygga muskler och bli bättre på armhävningar. 

Skulderbladsarmhävning är en övning som jag och mina klienter använder flitigt för att lära skulderbladen retraction och protraction som är två rörelser som bör ske när du gör dina armhävningar. Här arbetar du både med rörligheten, kontrollen och styrkan i skulderbladen och musklerna runt omkring som rhomboideus major/minor. 

Introduction: Project get your pushups to the next level!

Jag har skapat denna onlinekurs för dig! Så att du ska få känna känslan att känna dig stark och för att du ska bli bättre på armhävningar! Du kommer få en e-bok med 30 sidor, ett träningsprogram som både innehåller fundamentala övningar men också innovativa övningar som du med stor sannolikhet inte kört förut, programmet funkar toppenbra att köra hemma eller på annan plats. I boken så kommer vi gå igenom allt som har med armhävningar att göra. Vanliga misstag som många gör, de effektivaste övningarna, förebyggande övningar för att undvika problem med handleder och axlar, det kommer också alltid finnas anpassade övningar och lösningar om du har någon skavank sen tidigare, du kommer också få hjälp med hur du kan planera och strukturera upp din träning. Programmet är enkelt att följa och jag har jobbat hårt med det för att du ska få ett toppen resultat! 

Om ditt mål är att bli bra på armhävningar, få en bra helkroppsstyrka, bli atletisk, förbättra axelhälsan och också lyckas med att forma kroppen så är detta programmet för dig! Programmet kommer ta dig dit och det kommer också öppna en dörr till mer avancerade armhävnings-övningar som både är roliga och utmanande. Vill du lära dig armhävningar med klapp, diamond-pushups, breda armhävningar? Programmet kommer att överraska dig positivt! Allt är möjligt, det finns inga begränsningar för dig och du kan bli exakt så stark du vill bli! 

Som du kan se är kursen fullt av värdefull information, coachningstips och övningar, Jag tror faktiskt att programmet: Get your pushups to the next level är mitt bästa program hittills, OCH det är det mest omfattande push-up-programmet som finns! Även om armhävningen inte är ditt huvudsakliga mål, kommer detta helkroppsprogram vara så fördelaktigt att följa. 

 

Vad säger tidigare deltagare?

Vad kommer du få ut av programmet?

1. Förbättra din armhävningsteknik, så att du bygger en solid grund för att utföra vanliga armhävningar och mer avancerade armhävningsvarianter. Det fina med detta program är att det kommer att möta DIG där du för närvarande befinner dig i din push-up och träningsresa.

2. Förbättra din överkroppsstyrka, så att du kan trycka dig bort upp från golvet med kraft och atleticism.

3. Förbättra din skulderblads- och axelkontrollerade rörlighet, så att din armhävningsform är felfri och smidig. Om du inte kan kontrollera rörelsen av dina skulderblad och axlar kommer din form att bli väldigt slarvig. Bra form och mekanik hjälper också till att skydda din kropp mot onödiga skador. Detta program ägnar stor uppmärksamhet åt axelhälsa (och andra leder).

4. Förbättra din handleds-rörlighet, så att utföra armhävningar känns bra och inte ger dig något obehag. Även om dina handleder inte är ett problem, kommer handledsövningarna i det här programmet att vara mycket användbara och kommer att göra dina handleder blir mer motståndskraftiga.

5. Få en stark core, programmet kommer att lägga en stor vikt på att bli starkare i din core. 

6. Förbättra din underkroppsstyrka, så att hela din kropp är stark och hållbar, och fungerar synkroniserat.

För att vara mycket tydlig,  underkroppsövningarna är den minst viktiga och minsta komponenten i Project take your pushups to the next level. Med det sagt, att ha en stark underkropp kommer att ha en positiv överföring till din förmåga att utföra armhävningar. Helkroppsträning ger en enorm valuta för pengarna och är extremt tidseffektivt.

Om du vill träna hemma, på gymmet eller var som helst, så kan Project take your pushups to the next level vara något för dig. Detta helkroppsprogram kräver väldigt lite utrustning och ger toppresultat.

Om mig som är skaparen av detta program

Jag har en bakgrund som ishockeyspelare, men var tvungen att sluta spela ishockey i 20 års åldern pågrund av en trasig höft som jag totalt gjort 7 ingrepp i. Idag har jag en höftprotes. Motgången formade mig som människa, då den lärt mig att uppskatta livet och jobba hårt och att jag förstår att det enda som får oss att utvecklas är att ta action! Efter skadorna så var jag tvungen att hitta någon passion igen, jag höll på med hinderbana-tävlingar och crossfit under en period, men belastningen var alltför hög. Då hittade jag Calisthenics som involverar väldigt mycket överkropp. Det passar mig perfekt. Det var en kort historia om min resa. Jag har arbetat som personlig tränare fem år och som onlinecoach i ett år, jag har hjälpt allt ifrån elitidrottare till vanliga motionärer. Min styrka ligger att jag har erfarenhet av att jobba med många olika människor med olika mål, på senare år så har jag fokuserat mer på styrka och framförallt med egen kroppsvikt. Det jag fokuserar på när jag lär ut är tekniken och att ha en bra form vid utförandet av övningen. Det är grunden och sen kan vi avancera och göra mer avancerade övningar. Det viktiga för mig är att ge dig glädje, kunskap och inspiration. 

Vanliga frågor

Vad behöver jag för redskap för att genomföra kursen? 

Det enda jag tycker du behöver är gummiband Här kan du köpa 3-pack 

Sen är det fördelaktigt med hantlar men inget måste. Det är också bra att ha ett stativ när du ska filma dig själv. 

Kan jag köra kursen hemma?

Kursen kan du göra vart som helst i världen, hemma, på semestern eller på gymmet.  Det enda du behöver är 1 kvadratmeter. 

Hur långt tid tar ett träningspass? 

Mellan 30-60 minuter beroende på hur länge du vilar mellan övningarna. 

Är kursen även för mig som redan kan några armhävningar? 

Ja det är den, för du kan alltid förbättra din teknik och form, för då kommer du få ut mer av övningen och sen kan du i kursen satsa på att slå ditt personbästa i hur många du gör på rad. Du kommer också få en rad olika utmaningar med nya övningar som du inte gjort förut. Vidare så är basen så viktig för att du ska kunna gå vidare till mer avancerade övningar i gymmet som dips, pull-ups, stå på händerna som exempel. Om du tror att kroppsviktsträning är lätt så kommer du snabbt att ändra dig! 

Är kursen för nybörjare inom träning?

Absolut, denna kurs kommer möta dig på den nivå du är på. Du kommer bli starkare och bättre på armhävningar det är en sak som är säker. 

Tränar jag hela kroppen när jag går den här kursen? 

Största fokus är på din överkropp och core, men det kommer även vara inslag av benövningar. Så svaret är att du tränar hela kroppen i kursen. Om du vill träna mer ben så lägger du bara till benövningarna antingen efter du genomfört träningspasset eller så lägger du till extra träningspass dagar då du har vila från kursen. 

Är kursen även för män? 

Det är ett givet svar. Ja denna kurs är för män också. Armhävningar är för både män och kvinnor. 

När det kommer till träning för armhävningar så gäller samma principer oavsett om du är kvinna eller man. Du behöver utveckla rätt teknik, träna specifika övningar, överkroppstyrka, skulderblad och axel rörlighet, ländryggstabilitet och så vidare. Så du drar stor nytta av att köra denna kurs som man. 

Kan jag genomföra ett annat träningsprogram när jag går den här kursen? 

Ja det kan du, antingen så kör du kursen som ditt träningsprogram. Du har 3-4 träningspass i veckan eller så kompletterar du programmet med övrig träning. Det gör de flesta, det är dock viktigt att vila för att få resultat av programmet. Jag rekommenderar minst 1 dag fri från träning.