Vill du bestiga La Concha?

Gillar du fysisk aktivitet och vill ha en upplevelse under din semester? I Marbella så ligger berget La Concha som är 1215 meter högt. Det är inte så värst högt, det som gör denna vandring fantastisk är den fina naturen längs med vägen och utsikten när du når toppen då du en klar och solig dag ser till Gibraltar och Marocko. Det är en vandring på mellan 5-8 timmar och vandringen är medelsvår. Det är 13,5 km tur och retur om du går vägen från restaurangen och hotellet som heter Refugio de Juanar. Det finns några andra vägar men jag rekommenderar alltid vägen från Refugio de Juanar för att utsikten är den bästa och det är det minst fysiskt krävande alternativet samtidigt som det också är säkrast. 

Det har hänt en hel del olyckor genom åren med turister som har gått vilse eller skadat sig. Det har till och med hänt dödsolyckor. Så det gäller att ha respekt för denna vandring, det är några ställen längs med vägen som det är lätt att gå vilse på. 

Här är några tidningsartiklar om olyckor som har skett. 

https://www.sydkusten.es/sk/23/a/27656/en-dod-och-flera-raddade-vid-la-concha/

https://www.sydkusten.es/sk/23/a/35317/nordbo-raddad-vid-la-concha/

https://www.surinenglish.com/malaga/marbella-san-pedro/injured-hiker-rescued-20220321093612-nt.html 

https://www.sydkusten.es/sk/23/a/37475/svensk-raddad-i-helikopter-fran-la-concha/ 

Anders och hans dotter guidade jag upp på påskhelgen. Blev väldigt imponerad av Anders som är 71 år. Otroligt bra gjort att klara den vandringen i 30 graders värme. Anders ger några bra tips. Ta med en guide första gången för att inte gå vilse på den inte alltför välmaskerade leden samt ta med rikligt med vätska och undvik den varmaste årstiden (juni-sept) samt sitt inte längre och bese la concha från terrassen utan följ vårt exempel. Lycka till.  

Anlita mig som din guide

Du kommer upp och ner säkert och du sparar tid och energi genom att ta hjälp av mig. 

Pris för guidningen 

2 personer: 160 euro totalt 80 euro/person

3 personer: 165 euro 55 euro/person

4 personer 180 euro 45 euro/person

5 personer 200 euro 40 euro/person

6 personer eller fler 25 euro/person

Kontakta mig på +46705129526 eller robinaberg.pt@gmail.com 

Ska du till Marbella på semester? Glöm inte att kika in Sunstars som kan hjälpa dig så du får en drömsemester.. I detta blogginlägg kan du läsa mer